Spør en biolog
Hovedside | Brukerprofil | Registrering | Nye innlegg | Spørreundersøkelser | Mine bokmerke | Private meldinger | Hva skjer | Fotogalleri | Artslista | Medlemmer | Søk | Hjelp

 Alle fora
 Spør en biolog
 Spør om dyr
 Hva slags viltkamera kan fange inn jordrotter?

MERK: Du må være registrert for å kunne sende et svar.
For å registrere, klikk her . Registrering er gratis!

Skjermstørrelse:
Brukernavn:
Passord:
Format modus:
Format: FetKursivUnderstreketGjennomstrek SuperscriptSubscript VenstrejustérSentrertHøyrejustér Horisontal linje Sett inn linkSett inn e-postSett inn bilde Sett inn bilde Sett inn kodeSett inn sitatSett inn liste
   
Melding:

* HTML er AV
* Forumkode er PÅ
Smilies
smil [:)] stort smil [:D] cool [8D] rødme [:I]
tunge [:P] ond [):] blink [;)] klovn [:o)]
sort øye [B)] åtter [8] rynke [:(] sjenert [8)]
sjokkert [:0] sur [:(!] død [xx(] søvnig [|)]
kyss [:X] godkjent [^] mislike [V] spørsmål [?]

 
Kryss av for å abonnere på emne.
   

E M N E      H I S T O R I K K
Markabesøker Postet - 22/07/2017 : 10:59:08
(Vet ikke om dette blir et spørsmål på helt feil jorde, men prøver meg.)

Det er jordrotter i min lille hage. Fra Wikipedia: "Vånd, lokalt også kalt jordrotte og vannrotte." At den også kalles vannrotte har jeg ikke vært klar over, men det forklarer jo alle gangen jeg har hørt og sett den i bekken.

Noen stjeler mine få jordbær. Kan det være jordrotta eller er det andre skapninger? Ikke skjærene for jeg har et nett over. Det kan kanskje være brunsnegler? Nå har jeg fundert på et viltkamera. Noen som har forslag til et billig kamera som kan fange inn rotter? Jeg regner med at det vil bli mest kattebilder. (Mange katter som ser ut til å interessere seg for min hage. Kanskje det ikke bare er fuglene de er ute etter?) Brunsneglene og de andre sneglene vil vel ikke vises på viltkamera. Men hva med rottene? Og evt. mus.

Det er dessverre flere år siden jeg så pinnsvin i hagen. Kanskje de allikevel er der? Det kan vel et kamera fange opp? Og det samme med grevling. Flere år siden jeg så grevling i hagen, men kan hende at den fortsatt lusker rundt.

Ripsbusken ser ut til ha problemer. Skal tro om jordrotta gnager på ripsbuskrøttene? Og kanskje ødelegger den i "potetåkeren" min. Plantene ser ut til å visne. (Jeg har satt 4 poteter.)

Kanskje et viltkamera kan avsløre hva som foregår i hagen. Men det må være et kamera som ikke koster all verden. Setter pris på om noen med erfaringer på området har forslag.
20   S E N E S T E      S V A R    (Siste først)
kjellms Postet - 23/11/2017 : 14:12:23
Du må se det positive i at du tross alt får info i mørket. Vi skal ikke svært mange år tilbake da dette var utenkelig. Noen av de triggingene uten dyr kan godt være dyr som har vært nær kameraet, så nært at de hører klikket og skvetter ut av sektoren på de 0,8-9 sek eller mer som det tar å¨løse ut kameraet. Forresten ikke det eneste kameraet som synes å fungere bra på video og gir heller dårlige bilder iallfall i enkelte situasjoner.

Noe annet er skarpheta. En merkelig kombinasjon av billedbehandlinga og/eller optisk skjevhet, ikke godt å si. Bildet av katta viser jo på halen at der er brukbar skarphet ganske nært, men hvor jevnt er det over hele feltet?

kirsitn Postet - 23/11/2017 : 13:27:50
På oppfordring diverse bilder fra kameraet. Det er to ulike rådyr som frekventerer hagen, ellers mest skjærer og noen duer som blir fanget opp. Reven har enten ikke vært her mer, eller eventuelt ikke utløst kameraet. Sist natt den stod ute var det 26 trigginger - mest rådyr, noen skjærer og noen uten dyr - mulig det var folk som gikk forbi på veien som er ca 20 m unna der kameraet stod denne gangen.

Bilder fra videoene, disse er noenlunde greit eksponert

 (Klikk for å se et større bilde)


 (Klikk for å se et større bilde)


 (Klikk for å se et større bilde)


 (Klikk for å se et større bilde)

Skjæreflokken

 (Klikk for å se et større bilde)


Vanlige bilder, disse er stort sett ubrukelige om natta og av variabel kvalitet om dagen.

Rådyr om morgenen

 (Klikk for å se et større bilde)


Rådyr på natta

 (Klikk for å se et større bilde)


Due

 (Klikk for å se et større bilde)


Innpåsliten pus

 (Klikk for å se et større bilde)
kjellms Postet - 21/11/2017 : 16:18:38
Ja det med IR på korte hold er et problem på de fleste viltkameraer.

Det Browning har begynt å gjøre er å dosere ned lyset når dyr kommer nært. Automatisk eksponering fungerer tydeligvis ikke bra nok i IR på disse kameraene.
kirsitn Postet - 21/11/2017 : 15:00:44
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms

Svært billige batterier kan vel tenkes å vare bare en uke. Men igjen det spørs hvor mye bilder og særlig video med IR som er tatt. Om du skummer gjennom denne tråden så kan det jo se ut som Markabesøker har fått ganske mye mer ut pr batterisett. Et sett burde uansett vare 2-3 måneder med noe bilder og video. De mest ekstreme kan ta 35 dag- og 35 natt-bilder og enda kanskje fungere i 11-12 måneder iflg Trailcampros målemetoder og beregninger. Med mange kameraer er det ikke uvanlig å få 8-10-12000 bilder pr batterisett. Men igjen det er jo avhengig av hvor mye IR som er brukt. Lampene suger strøm og særlig ved nattvideo.Nattbildene er jevnt over overeksponerte, så den sparer ikke på ir-lyset. Men det er også en innstilling for intervaller som jeg ikke er helt sikker på hvordan fungerer. Den stod i utgangspunktet på 1s, men nå har jeg satt den ned til 5s for å se om det hjelper på batteriproblematikken.
kjellms Postet - 21/11/2017 : 14:34:52
Svært billige batterier kan vel tenkes å vare bare en uke. Men igjen det spørs hvor mye bilder og særlig video med IR som er tatt. Om du skummer gjennom denne tråden så kan det jo se ut som Markabesøker har fått ganske mye mer ut pr batterisett. Et sett burde uansett vare 2-3 måneder med noe bilder og video. De mest ekstreme kan ta 35 dag- og 35 natt-bilder og enda kanskje fungere i 11-12 måneder iflg Trailcampros målemetoder og beregninger. Med mange kameraer er det ikke uvanlig å få 8-10-12000 bilder pr batterisett. Men igjen det er jo avhengig av hvor mye IR som er brukt. Lampene suger strøm og særlig ved nattvideo.
kirsitn Postet - 21/11/2017 : 14:13:40
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms

Ja da er det jo ekstra rart. Både om det var noe galt med batteriene, eller om det skulle være noe med kameraet. Sjekk grundig det du kan se av metallplatene med fjærer i begge ende av batterikanalene, at både fjærene og platene sitter noenlunde symmetrisk om midten og at der ikke ligger noe løse deler som kortslutter. Kameraet er jo ganske nytt. Hvor mange bilder og videoer fikk du på forrige batterisett som jeg antar var alkaliske?De første alkaliske varte vel i omtrent ei uke, mens de neste varte litt under ei uke (men da var det kaldere ute). Og de nye batteriene hadde tatt flere opptak i natt enn de forrige gjorde til sammen i løpet av de to dagene. Det er ingen løse deler på batteriholderen og ingenting som kan lage kortslutning etter det jeg husker.
kjellms Postet - 21/11/2017 : 13:58:11
Ja da er det jo ekstra rart. Både om det var noe galt med batteriene, eller om det skulle være noe med kameraet. Sjekk grundig det du kan se av metallplatene med fjærer i begge ende av batterikanalene, at både fjærene og platene sitter noenlunde symmetrisk om midten og at der ikke ligger noe løse deler som kortslutter. Kameraet er jo ganske nytt. Hvor mange bilder og videoer fikk du på forrige batterisett som jeg antar var alkaliske?
kirsitn Postet - 21/11/2017 : 12:54:18
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms
Fikk du bilder i det hele tatt?Joda, kameraet tok noen bilder+videoer den første natta, og et par bilder+video om morgenen etter den andre natta, så batteriene må ha fungert ei stund. Vet ikke hvorfor det ikke var noen trigginger om natta, men det kan jo hende at det rett og slett ikke var noen dyr på besøk. Det er ikke alltid de kommer innom.

Jeg dobbeltsjekka også at jeg hadde satt batteriene riktig inn siden jeg har klart å sette inn ett batteri feil vei en gang tidligere.

kjellms Postet - 21/11/2017 : 12:31:37
Jeg kan jo ikke garantere for at jeg ikke har hatt slike batterier med feil. Men jeg tviler faktisk på det. Jeg har gjort det til vane å måle batteriene når jeg tar dem ut (f eks når jeg har gått runde og byttet batterier lagrer jeg alle fra et kamera på en slik måte at jeg kan sjekke alle fra hvert kamera etterpå. Hvis jeg har hatt trøbbel er det fordi jeg har satt et av batteriene feil vei, eller jeg har blandet batterier med forskjellig kapasitet (har allerede vært brukt og det er ikke så lett å finne den eksakte kapasiteten etterpå, de bør helst være helt like!). Svært ofte er slike Litium batterier fullstendig tomme og nesten ingen (men lav) restspenning igjen. Det tyder på jevn kvalitet.

Selv om det vanligvis er to paralellkoblede batterikretser i slike kameraer så vil de ikke kompensere for hverandre ved at om ikke den ene kretsen fungerer bra, så gjør den andre det. Feilen i den ene kretsen blir en belastning for den andre også. Kontaktene er vanligvis gode på nye kameraer og siden kretsene er paralellkoblede 6 V kretser vil den ene kretsen gjøre unødvendig jobb med å prøve å lade opp den andre som det eventuelt er feil på, f eks en celle som er tom eller er en annen type.

Jeg har nevnt et eksempel og forklart en del i tråden: Noen som vet om et bra viltkamera s. 5 19.11.16 i9 forumet Spør om biologi generelt.

Hva som var feil i ditt tilfelle er jo ikke godt å si. Sju av åtte tomme; å være så ekstremt uheldig høres svært merkelig ut. Høres nesten ut som om noe har tappet batteriene. Det skal rett og slett ikke være mulig for et slikt kamera å bruke så mye strøm på så kort tid. Slike batterier kan gjerne vare ett år og mer i slike og liknende kameraer (selvfølgelig avhengig av hvor mye de er aktive). Vi kan også legge merke til at det som regel står alkaliske batterier i bruksanvisningene, men allikevel anbefaler firmaer som selger mye kameraer nettopp litium (og særlig de nevnte) eller tilsvarende gode oppladbare).
Fikk du bilder i det hele tatt?
kirsitn Postet - 21/11/2017 : 10:58:47
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellmsSå min anbefaling er Energizer Litium Ultimate. Og kun helt nye like celler i alle plasser. Da kan enkelte kameraer stå ute opptil halvannet år hvis der ikke er mye trafikk foran dem.Har du erfaring med at litium-batterier kan ryke enda fortere enn alkaliske? Kjøpte to pakker med litium-batterier av typen du nevner på lørdag, og etter to netter ute var sju av åtte batterier stein døde (fikk ikke engang liv i displayet på et digitalt termometer som fungerer fint med rimelig slappe batterier).

Fikk heldigvis byttet til to nye pakker på butikken selv om jeg ikke hadde kvittering, men er spent på å se om disse batteriene også gir seg etter kort tid, eller om jeg bare var ekstremt uheldig med de to første pakkene.
kjellms Postet - 18/11/2017 : 21:55:41
Windows phone har et utmerket vidvinkelkamera. Ellers fungerer ikke mye som Windows. Da jeg skulle prøve et Wifi-modem med kortleser og muligheter for lagring over på minnepinne var det selvfølgelig umulig å finne apper som fungerte med hele mapper (og da er det ikke fullverdig Windows). Å laste ned enkeltfiler og videoer og spille av var helt greit, men det ga ingen oversikt over minnekortene i viltkameraene om det ikke bare var noen få filer selvfølgelig. De fleste gidder heller ikke å utvikle apper til Windows Phone. Mange av de som leveres fungerer ikke slik man skulle tro når de er for Windows. Om en vanlig kortleser fungerer i Windows Phone tviler jeg på. Å behandle minnet i telefonen og minnekortet som vanlige harddisker er bortimot umulig for en vanlig databruker.

Med Android (Huawei) fungerer den beregnede appen og Wifikortleser mediaadapteret ok. Men å stå der å vente på at 16 GB eller til 32 GB eller mer video skal lastes over er helt uaktuelt. Det tar for lang tid. Mye raskere bare å bytte kort og gå videre, slik jeg ellers har gjort. Men noen ganger burde man nok allikevel sjekke og kanskje nettopp når kameraene er langt unna. Nå har jeg et kamera langt unna som jeg tror ikke virker, fordi jeg ikke sjekket kortet på stedet!
Markabesøker Postet - 18/11/2017 : 18:48:03

Artig å se bilden dine, kirsitn.
Du må gjerne komme med flere. Kanskje du også kommer til å eksperimentere med å tape blitsen?

GREVLINGENE HAR NOK GÅTT I DVALE
(Eller heter å gå i hi?)

På de 19 nettene som har vært etter min siste "grevling-oppdatering" her den 29.10. er jeg usikker på om det har vært katt eller grevling som har forsynt seg av peanøttene jeg legger ut under plastkoppene. Det er kun fire netter der noen har forsynt seg av peanøtter.

1) Natta 01. – 02.11. Antakelig grevling. Peanøttene under begge plastkoppene er vekk.
2) Natta 02. – 03.11. Trøtt grevling eller ivrig katt? Bare den ene plastkoppen var rørt og peanøttene vekk.
3) Natta 03. – 04.11. Trøtt grevling eller ivrig katt? Bare den ene plastkoppen var rørt og peanøttene vekk.
4) Natta 04. – 05.11. Grevling? Det var peanøtter under bare den ene koppen denne natta, den med den tyngste stenen. Peanøttene er vekk. Det har regnet. Tipper at katten ikke har hatt så lyst til å være ute i regnet. Det jeg har sett av grevling på opptak viser at den ikke bryr seg om at det øspøser.

Den 10.11. kom vinterens første snø. I hvert fall ikke noen grevlingspor å se i snøen. Nå er det isete/blitt bart, så jeg får igjen bruke de ubesøkte koppene med peanøtter som tegn på at grevlingen har "tatt vinteren".


MICRO-SD ADAPTER

kjellms:
"Det er jo litt betenkelig at der ikke er noe antydning til merke (produsent) på det minnekortet i den nettbutikken. Og prisen er jo like høy og delvis høyere enn på andre tilsvarende kort av merker som Sandisk, Lexar, Transcend, Kingston, Sony, Samsung osv."

Jeg har en Samsung-adapter og det var den jeg sammenlignet med da jeg kunne si at den medfølgende adapteren var av simplere kvalitet.

KAMERA-APPEN PÅ MICROSOFT WINDOWS MOBILEN MIN HANG FAST PÅ "LAGRING"
Bare får å ha det sagt, nå har Microsoft ordnet opp i akkurat den feilen. Appen var ute av funksjon i uker. Jeg ventet på at det skulle bli i orden uten at noe skjedde. Så tittet jeg etter for å se om jeg kunne avinstaller appen og evt. få en annen kamera-app. Det fikk jeg ikke til, men da jeg var i "butikken", så så jeg at jeg hadde mange apper/oppdateringer som ikke kunne installeres. Det sto at jeg skulle endre plassering "fra kort til enhet" for å få lastet ned. Jeg gjorde det, men appene ble fortsatt ikke oppdaterte/installerte. Altså, det hele sto fast.

Men så et par dager etterpå så kom oppdateringen som løste akkurat det problemet. Og det gikk selv om jeg hadde satt tilbake at oppdateringer og nedlastinger skal skje til minnekortet og ikke til selve mobilen.
Det er så mye surr med Windows. En periode (ukesvis det også) fikk jeg beskjed om at laderen ikke passet. Den samme laderen som fulgte med da jeg kjøpte mobilen og som jeg hadde brukt hele tiden. Plutselig syntes programmet at den ikke passet ...
I august i fjor slukte programmet bildene jeg hadde på kontaktene i Outlook. På mystisk vis kom bildene tilbake ved juletider. Som vel kjellms sier, det gjelder å være tålmodig ...

kjellms:
"Ofte antyder den feil på kortene og foreslår scanning og reparasjon, og om man godtar det så får man ofte motsatt beskjed, ingen feil."

Ja, jeg har den varianten også på mobilen. Ved hver oppdatering sier den ifra at det er feil på minnekortet. Jeg har så langt (siste året?) sagt nei til skanning av kortet.

VILTKAMERA-BUTIKKER
kjellms:
"Før flere bestiller den, vær klar over at det er mange andre butikker som leverer i Norge."

Det er mange som ønsker å tjene seg noen kroner på vår interesse for "det skjulte kamera".

kjellms Postet - 15/11/2017 : 14:54:17
Jeg må bare nevne at jeg ikke hadde testet eller prøvd dette kameraet men bare forklarte at det minnet om hva jeg kaller Boskonkloner, fordi de fugerer svært likt og tydeligvis har veldig mye felles av deler også. Før flere bestiller den, vær klar over at det er mange andre butikker som leverer i Norge.

Rekkefølgen her er helt tilfeldig og andre kan jo føye til flere, jeg husker neppe alle. De fleste jakt og fritidskjedene har. Noen fungerer bare på import og grossistnivå her eks Schou og Nordskog.

Legg også merke til at flere kameraer er svært like fra forskjellige leverandører og under flere navn, allikevel kan det være identiske kameraer eller forskjeller i både programmer og egenskaper. Og i andre land finner man enda flere merker.

http://www.viltkamera.no/webshop/viltkamera-c-80_65.html
http://www.wingevapen.no/index.php?do=cat&category_id=19
https://center.no/?s=viltkamera&product_cat=0&post_type=product
http://www.jaktdepotet.no/viltkamera-batterier
http://schouvapen.no/produkter/jakt-jegertilbehor/viltkamera/boskon-guard-entry/
https://www.frisport.no/fricam-start-viltkamera
https://www.jaktogfriluft.no/viltkamera-2
https://viltkamerabutikken.no
http://www.clasohlson.com/no/b/Elektro/
http://www.nordskog.com/produkter/optikk/viltkamera.html?manufacturer=82465&price=1790-
https://www.netthandelen.no/auction/23936136
https://www.magasinet.no/friluftsliv/viltkamera/kamera
https://www.naturogfritid.no/Fotoutstyr_og_tilbehor/Viltkamera/rstadv_J
https://www.xxl.no/brecom-trail-camera-brecom-cm2600-12mp-viltkamera-med-mms-mail/p/1136878_1_style
http://www.breens-jaktutstyr.no/produkter¨
https://jaktfall.no/butikk/viltkamera
kjellms Postet - 14/11/2017 : 21:09:56
Det er jo litt betenkelig at der ikke er noe antydning til merke (produsent) på det minnekortet i den nettbutikken. Og prisen er jo like høy og delvis høyere enn på andre tilsvarende kort av merker som Sandisk, Lexar, Transcend, Kingston, Sony, Samsung osv.

Slike adaptre som jeg har er av merket Kingston. De virker solide og jeg har ikke noe negative erfaringer med dem.
Markabesøker Postet - 14/11/2017 : 19:51:50
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kirsitn


Kortet som fulgte med kameraet var nemlig en micro-sd med adapter til vanlig sd-kort.


Jeg kom aldri så langt som å teste micro-sd-kortet som jeg kjøpte sammen med viltkameraet. Selve adapteren var så myk og "skraklete" at jeg ikke fikk satt micro-ds-kortet ordentlig inn. Jeg fikk heller ikke tatt det ut igjen, så det ble returnert og jeg fikk pengene tilbake.
Jeg bruker i stedet vanlige sd-kort som jeg har til mine Olympus-kameraer.
kjellms Postet - 14/11/2017 : 10:28:06
Joda det kan godt være reven. Når ting blir så overeksponerte så er det umulig å være sikker på hva. Selvsikre dyr i nærområdet undersøker ofte kameraene. Reven er ofte bortom. Mens andre kan skremmes av filterklikket og IR-lyset. Men dessverre er de fleste viltkameraer slike at de overeksponerer med IR i nærområdet.

For å få litt bra perspektiv så er det jo lurt å sette litt lavt for små dyr. Men da øker altså sjansen for at nyskjerrige dyr kommer svært nært og overeksponeres i IR. Jeg setter ofte kameraer for små dyr (rev, fugler osv) fra 20-30 cm til en halvmeters høyde. For rådyret kan selv 1 m bli for høyt (heller 50-60 cm). Men de generelle anvisningene man finner er gjerne enda høyere. fordi jegere vil ha oversikt over større felter og gjerne større dyr.
kirsitn Postet - 14/11/2017 : 10:01:39
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms
Men selv om det er jpg-filer som gjelder trøbler Olympusen min med å lese fra noen kameraer. Og bare fra enkelte viltkameraer fungerer det fullt ut ved at hele fila leses inn og tillater zooming for nærmere studier.Canon-kameraet mitt har ikke problemer med zooming i bildene fra viltkameraet, det er kun avi-filene den ikke takler.

Ellers lurer jeg litt på hvordan jeg bør sette kameraet for å ha best mulig sjanse for å få riktige trigginger. I går kveld skulle jeg kaste ut litt solsikkefrø som ungene hadde strødd utover gulvet, og da var det plutselig en rev som kikket tilbake på meg. Den hadde antagelig vært og forsynt seg av brødskorpene som jeg hadde kastet til fuglene, og burde dermed ha vært innenfor "skuddhold" for kameraet, men det var ingen spor etter den på minnebrikken.

Derimot lurer jeg på om den uskarpe blobben på bildet under kan være et bilde av den godeste Mikkel fra første gangen kameraet stod ute. Det er for lite til å være et rådyr, og den svarte streken kan jo stemme med at reven har svart pels på beina. Men bildekvaliteten tatt i betraktning er det jo ikke umulig at det også kan være en katt. (Tidspunktet på bildet stemmer ikke, dette var før jeg fant ut hvordan man stiller klokka...)


 (Klikk for å se et større bilde)
kjellms Postet - 13/11/2017 : 19:11:31
Ja, det er nok rett når det gjelder kameraet. Det har jo ikke noe behov for å lese avi når det selv lager mp4. Men når det gjelder PC-er og Windows så er jo avi nettopp et Windows-format som helt rutinemessig skal vises i Windows.

Ellers er det noen som ikke liker at vi putter viltkamerakort med bilder inni i kompaktkameraene eller hva vi har av kameraer som tar SD-kort. Skader kan oppstå påståes det, noe jeg ikke har opplevd. Men selv om det er jpg-filer som gjelder trøbler Olympusen min med å lese fra noen kameraer. Og bare fra enkelte viltkameraer fungerer det fullt ut ved at hele fila leses inn og tillater zooming for nærmere studier. Det er litt plagsomt, for det hadde jo faktisk vært en grei sjekk om man tror der bare er noen få bilder. Og sist jeg var ved et kamera glemte jeg den sjekken. Når jeg kom hjem med bytta minnekort så viste det seg altså at et av kameraene ikke hadde tatt noen bilder på flere uker. Hadde jeg visst det skulle jeg tatt det med hjem.
kirsitn Postet - 13/11/2017 : 18:13:18
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms
Måtte også teste med et slikt adapter for micro-SDkort siden jeg har flere slike ibruk. Var ikke noe problem med et liknende kamera. Det trenger ikke være noe annet enn dårlig kontakt et eller sted.

Mikro-SD og adapter har faktisk en fordel i forhold til enkelte SD-kort. Noen er så svake at de etter noe behandling løsner i liminga mellom plastedelene og skrivesperreknotten blir sittende løst og sklir til sperreposisjon, eventuelt ramler helt ut. Skulle noe tilsvarende skje med adapteret er det jo langt billigere å skifte.Jeg får lest inn bilder fra kortet med mikro-adapter hvis jeg putter det inn i det vanlige kameraet mitt og kobler til med usb, så jeg tror ikke det er selve kortet/adapteren som er problemet. Men driverne til det vanlige kameraet mitt ser bare bildene og ikke videoene (kameraet tar opp video i mp4-format, mens viltkameraet tar opp avi-filmer, så jeg antar at kameraet ikke finner dem fordi det bare leter etter mp4-filer).
kjellms Postet - 13/11/2017 : 17:12:46
Ja kvaliteten på IR-bilder er ikke helt det samme som bilder i normalt lys. I tillegg ser man at den virkelig er i fokus utafor det normale området, noe som blir særlig tydelig med 940 nm lampene som brukes (lengre bølgelengder brytes mindre). Det der er absolutt et kamera som burde vært fokusert litt nærmere.

Måtte også teste med et slikt adapter for micro-SDkort siden jeg har flere slike ibruk. Var ikke noe problem med et liknende kamera. Det trenger ikke være noe annet enn dårlig kontakt et eller sted.

Mikro-SD og adapter har faktisk en fordel i forhold til enkelte SD-kort. Noen er så svake at de etter noe behandling løsner i liminga mellom plastedelene og skrivesperreknotten blir sittende løst og sklir til sperreposisjon, eventuelt ramler helt ut. Skulle noe tilsvarende skje med adapteret er det jo langt billigere å skifte.

Spør en biolog © © 2001 BIO Gå til toppen av siden
Denne sida ble genererert på 0,16 sekunder. Snitz Forums 2000