Biopodden

Verden har begrensede ressurser og vi blir stadig flere mennesker. Mange har forsket på hvordan vi best kan få næringsrik og bærekraftig mat til alle. Hvordan ser egentlig fremtidens middagstallerken ut? Skal en slik tallerken bestemmes for hele verden eller bør det være lokale variasjoner?

Referanser:

Food in the Anthropocene: the EAT–Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. Willett, Walter et al., The Lancet, Volume 393, Issue 10170, 447 - 492

Springmann M, Spajic L, Clark MA, Poore J, Herforth A, Webb P, Rayner M, Scarborough P. The healthiness and sustainability of national and global food based dietary guidelines: modelling study. BMJ. 2020 Jul 15;370:m2322. doi: 10.1136/bmj.m2322. PMID: 32669369; PMCID: PMC7362232

Leroy F, Cofnas N. Should dietary guidelines recommend low red meat intake? Crit Rev Food Sci Nutr. 2020;60(16):2763-2772. doi: 10.1080/10408398.2019.1657063. Epub 2019 Sep 5. PMID: 31486336.https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408398.2019.1657063?scroll=top&needAccess=true

Ścieszka S, Klewicka E. Algae in food: a general review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(21):3538-3547. doi: 10.1080/10408398.2018.1496319. Epub 2018 Nov 18. PMID: 29999416.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29999416/

logo

I Biopodden graver Elina og Vilde seg inn i biologiens verden med en freidig og underholdende tilnærming til forskningen. En ny episode publiseres hver onsdag.

Bak Biopodden står:

Vilde Olsson Lalun, podvert
Elina Melteig,  podvert og prosjektansvarlig
Torborg Galteland, ansvarlig redaktør

Biopodden er en podcast fra tiddsskriftet Biolog og støttes av Fritt ord og Tidsskriftforeningen. 
Musikken er laget av Overgump

 

 

10:55 – 11:25 Kaffe/frukt